Consiliul de administratie al Broker Cluj a propus actionarilor majorarea capitalului social cu 40,47 milioane lei, de la 104,26 milioane lei la 144,74 milioane lei, potrivit BVB.
Majorarea de capital ar urma sa se faca prin capitalizarea a 29,09 milioane lei din profitul pe 2007, incorporarea primelor de capital (10,46 milioane lei) si prin incorporarea altor rezerve (927.060 lei).

Adunarea generala a actionarilor a fost convocata pentru 28 martie, iar majorarea de capital urmeaza sa aiba loc prin emiterea a 80,94 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei, care vor fi alocate gratis actionarilor.

Actiunile emise vor fi oferite actionarilor existenti la data inregistrarii, fiecare actionar va putea beneficia de 388 actiuni nou emise la 1000 de actiuni vechi detinute, rata de alocare fiind de 38,81%.

Totodata, consiliul de administratie va propune actionarilor infiintarea unei societati de administrare a investitiilor (S.A.I.) si a unui fond de investitii, precum si investitia intr-un proiect destinat locuintelor de serviciu pentru angajati, realizat printr-un imprumut ipotecar.

Consiliul de administratie propune data de 29 aprilie ca data de inregistrare pentru hotararile luate in cadrul adunarii generale.

Broker Cluj are un capital social de 94,8 milioane lei, divizat in 189,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionarii ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,49%, si Intervalco SA, cu 6,46%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta de ieri la cotatia de 1,97 lei, ceea ce da o capitalizare de 373,47 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri