Ministerul finantelor din Polonia a incheiat planurile pentru privatizarea bursei din Varsovia, intentionand sa listeze un pachet de actiuni de 19% si vanzarea unei participatii de 29% catre investitori institutionali, a anuntat miercuri minsterul, citat de Reuters.
Detaliile sunt in mare parte in concordanta cu comentariile anterioare ale oficialilor ministerului, care urmareste sa reinceapa o serie de privatizari care au fost inghetate in timpul guvernarii anterioare, relateaza NewsIn.

Bursa de Valori din Varsovia, cea mai mare din fostele state comuniste din estul Europei, a intrat recent in actionariatul Bursei din Sibiu.

Dupa listarea planificata pentru luna octombrie a acestui an, statul polonez va ramane actionar majoritar la bursa din Varsovia, insa isi va vinde pachetul pe parcursul urmatorilor trei ani, a mai anuntat ministerul.

"Acesta este un pas vital pentru piata poloneza de capital. Miscarea va intari pozitia bursei din Varsovia si o va ajuta sa se extinda in regiune", a declarat viceministrul finantelor, Michal Chyczewski, in fata unei comisii parlamentare.

Bursa din Varsovia, estimata la 800 milioane dolari, urmareste sa devina un lider al pietelor de capital din regiune, care sa atraga listari ale companiilor din tarile emergente invecinate.

Bursa poloneza, detinuta in prezent in proportie de 99% de stat, se afla printre cei patru ofertanti pentru o participatie majoritara la Ljubljana Stock Exchange. Bursa din Varsovia vrea, de asemenea, sa cumpere si alte burse mai mici din regiune, cum ar fi PFTS din Ucraina.

Cele peste 350 de companii listate la bursa din Viena au o capitalizare totala de piata de peste 400 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri