Automobile Craiova (AUCS) va acorda actionarilor un dividend brut de 0,0670 lei pe titlu, de zece ori mai mare decat cel alocat in 2006, dupa ce compania a obtinut anul trecut un profit net de 1,46 milioane lei, arata comunicatul trimis pietei Rasdaq.
In 2006, Automobile Craiova platise actionarilor un dividend brut de 0,0064 lei/titlu.

Actionarii Automobile Craiova au aprobat in cadrul adunarii generale ordinare din 26 martie repartizarea profitului aferent anului trecut si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2008.

Astfel, actionarii producatorului de automobile au hotarat repartizarea a 1,27 milioane lei pentru dividende, din profitul obtinut anul trecut, si alocarea sumei de 103.063 lei pentru fondul de rezerve.

De asemenea, 83.400 lei au fost directionati pentru fondul de participare a salariatilor la profit.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor Automobile Craiova se va intruni pe 15 aprilie si va confirma intrarea in actionariat a producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman pachetul majoritar de 72,4% din actiuni, tranzactie finalizata pe 21 martie.

Printre actionarii importanti ai companiei se mai numara SIF Oltenia (SIF5), care controleaza 22,06% din actiunile Automobile Craiova.
Compania are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,10 lei.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 437,6 milioane lei (117,71 milioane euro), conform ultimei cotatii de 23,10 lei, din 25 martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri