Bursa de Valori Bucuresti (BVB) schimba, de la 1 aprilie, ponderile titlurilor care compun indicele BET, in care actiunile Bancii Transilvania (TLV), BRD si Petrom (SNP) se mentin pe primele trei pozitii, si introduce actiunile Transgaz (TGN), in locul celor ale Turbomecanica (TBM).
Potrivit informatiilor comunicate de BVB, Banca Transilvania (TLV) va avea in continuare cea mai mare pondere in indicele BET, de 19,98%, in usoara crestere fata de nivelul de 19,83%, in vigoare din 3 ianuarie.

Pe locul doi se mentine BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cu o pondere de 19,76% in BET - in crestere de la 19,66% - urmate de titlurile Petrom (SNP), care scad la 19,45%, de la 19,52%, dupa ultima adjustare.

Rompetrol Rafinare (RRC) se va situa pe locul al patrulea, cu o cota in coborare, de la 11,11% in prezent, la 10,07% din 1 aprilie.

Actiunile Transgaz Medias (TGN) au intrat in componenta indicelui general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), BET, cu a cincea cota, de 8,58%, dupa ce au inlocuit titlurile Turbomecanica (TBM), potrivit deciziei din 25 martie a comitetului indicilor BVB.

In schimb, Transelectrica (TEL) isi va reduce usor ponderea in BET, de la 6,61%, pana la 6,16%, incepand cu 1 aprilie.

Titlurile SSIF Broker (BRK) vor urca pe locul sapte, desi ponderea acestora in cadrul indicelui scade de la 5,27%, la 4,27%, iar ponderea titlurilor Impact Developer & Contractor (IMP) coboara la 3,98%, de la o cota de 6,68%, la inceputul lunii ianuarie.

De asemenea, ponderea titlurilor Antibiotice Iasi (ATB) se reduce usor, de la 3,99%, pana la 3,90%.

Cea mai mica pondere in indicele BET o vor avea actiunile Biofarm (BIO), care pierd usor din importanta, pana la o cota de 3,90%, dupa ce la 3 ianuarie aveau o pondere de 3,99%.

SIF Oltenia va avea cea mai mare pondere in indicele BET-FI, in detrimentul SIF Transilvania

SIF Oltenia (SIF5) va avea, incepand cu 1 aprilie, cea mai mare pondere in componenta indicelui celor cinci societati de investitii financiare, BET-FI, dupa ce a devansat SIF Transilvania, potrivit ajustarilor adoptate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

SIF Oltenia (SIF5) va ocupa primul loc, cu o pondere de 23,16% din BET-FI, chiar daca a scazut fata de nivelul de 23,22%, inregistrat la ultima ajustare aplicata de BVB, in 3 ianuarie.

SIF Transilvania (SIF3) trece pe locul doi, cu o pondere de 23,08%, dupa o scadere de la 24,24%.

Ponderea SIF Banat-Crisana (SIF1) va avansa, din 1 aprilie, la 18,72%, de la 17,95% in prezent, ajungand sa aiba a treia pondere in BET-FI, dupa ce a detronat-o de pe aceasta pozitie pe SIF Muntenia (SIF4), care si-a diminuat cota de la 17,99%, la 17,83%.

Cea mai mica pondere in indicele BET-FI o va avea in continuare SIF Moldova (SIF2), de 17,21%, desi a urcat fata de inceputul lunii ianuarie, cand consemna o cota de 16,60%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri