Casa de brokeraj WBS Romania, detinuta de Cristian Sima, va fi din 8 aprilie formator de piata (market-maker) pentru derivatele pe activul suport al cursului dintre leu si francul elvetian, tranzactionate de saptamana trecuta pe Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS).
"Largirea ariei de produse care beneficiaza de activitatea formatorilor de piata este o masura menita sa dinamizeze si mai mult piata futures si in special segmentul derivatelor pe cursurile valutare care a inregistrat deja o crestere consistenta de lichiditate dupa lansarea acestei activitati", a declarat presedintele bursei sibiene, Teodor Ancuta, citata de NewsIn.

Bursa din Sibiu a lansat pe 1 aprilie contractele la termen de tip futures si options pe cursul dintre francul elvetian si leu, dupa ce a primit de la arbitrul pietei de capital certificatele de inregistrare pentru noile derivative.

Consiliul de administratie al bursei sibiene a hotarat pe 4 aprilie admiterea intermediarului WBS Romania ca formator de piata pentru noile produse derivate, cu scadenta in iunie si septembrie.

Marimea obiectului contractului futures franc elvetian/leu (CHF/RON) este de 1.000 franci elvetieni, pasul de tranzactionare este de 0,10 lei pe contract, iar scadentele disponibile sunt la trei si sase luni.

WBS mai este market-maker si pe contractele la termen pe activele suport ale cursului leu/euro, leu/dolar si pe cele ale actiunilor Erste Bank, cu scadentele iunie si septembrie.

Market-maker-ul (formatorul de piata) este un participant individual, desemnat de catre o bursa sa mentina lichiditatea si continuitatea in procesul de tranzactionare. Acestia sunt interesati de obtinerea unui profit si au rolul de a stabili pretul instrumentelor tranzactionate.

Market-makerii sunt obligati, chiar daca nu exista investitori interesati, sa tranzactioneze si sa coteze in permamenta oferta si cererea (bid-ul si ask-ul) pentru fiecare instrument financiar desemnat.

World Brokerage Services Romania (WBS) a fost infiintata in 1997, la initiativa unui grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene. Societatea de brokeraj este condusa de Cristian Sima, fost membru al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri