Bursele din Viena si Atena au ramas in cursa pentru preluarea a 81% din bursa din Ljubljana, a anuntat luni o compania care reprezinta proprietarii bursei din Slovenia, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Aceste doua burse au fost alese dintre cele patru oferte depuse in martie, a declarat pentru agentia Reuters directorul administrativ al companiei Arkas, Andrej Zejn.

Celelalte grupuri interesate au fost bursa din Varsovia si operatorul bursier nordic OMX, a precizat acesta.

"Pretul oferit a reprezentat principalul factor de alegere a celor doi ofertanti preferati", a adaugat Zejn, refuzand insa sa ofere alte detalii.

Acesta a declarat ca momentan cele doua burse alese vor primi acces la datele contabile ale bursei din Ljubljana, procesul de vanzare fiind estimat a se finaliza pana la sfarsitul lunii iunie.

Zejn a precizat ca participatia scoasa la vanzare a crescut de la 64,15% la 81% din bursa.

"Cele doua burse pe care le-am ales au oferit nu numai cel mai ridicat pret ci au si promis ca vor mentine sediul bursei in Slovenia, ca vor continua dezvoltarea pietelor de capital din statul slove si ca nu vor majora tarifele pentru serviciile oferite de bursa", a declarat Arkas intr-un comunicat.

Compania a mai precizat ca ofertantul ce va fi ales va mai avea nevoie de aprobari din partea agentiilor slovene pentru valori mobiliare si antitrust, inainte de finalizarea tranzactiei.

Capitalizarea de piata a bursei de la Ljubljana se ridica la 22,2 miliarde euro (35,12 miliarde dolari), bursa fiind detinuta in mare parte de banci locale si companii de brokeraj.

Anul trecut bursa din Ljubljana a respins oferta OMX, de 125,19 euro pe actiune, ce evalua bursa la 4,2 milioane euro.

Conform presei locale, ofertele actuale sunt mult mai mari, putand atinge pragul de 700 euro pe actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri