Prima sedinta din aceasta saptamana a Bursei de Valori bucuresti a inchis cu evolutii preponderent pozitive, cu exceptia societatilor de investiii financiare, care au pierdut 0,04 puncte procentuale. Lichiditatea totala a fost de 23,6 milioane de euro, vizibil in crestere in comparatie cu zilele anterioare.
Titlurile bancare au avut cea mai mare apreciere ieri, urcand indicele general al pietei, BET, cu 1,10 procente, in vreme ce indicele compozit al pietei, BET-C, a urcat cu 1,50%, la 4.976,06 puncte.

“La BVB dupa o deschidere pe usoara euforie, in a doua parte a sedintei avem marcarile facute de speculatori si inca o data se simte lipsa cumparatorilor de calibru, care sa dea forta unui trend mai puternic ascendant”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

SIF-urile au dominat din nou sedinta de ieri dupa ce au ocupat primele patru pozitii in clasamentul valoric al schimburilor cu actiuni.Transferurile cu actiunile SIF Oltenia au atras prima lichiditate din piata, de 5,9 milioane lei, iar titlurile s-au scumpit cu 0,72%, la 2,80 lei, in timp ce actiunile SIF Muntenia s-au apreciat cu 0,64%, pe un rulaj de 5,02 milioane lei. Actiunile SIF1 au tras in jos indicele BET-FI, dupa o scadere de 1,18%, la pretul de 2,51 lei, pe un rulaj de 3,43 milioane lei.

“Societatile de Investitii Financiare deschid saptamana cu o sedinta de scadere foarte usoara, de 0,04%, evolutie determinata de scaderea indicilor europeni, desi indicii americani au inregistart aprecieri de aproximativ 2% in ultima sedinta, in aceste conditii valoarea de inchidere pentru BET-FI este de 51.585,90 puncte, inca aproape de pragul psihologic de la 50.000 de puncte. Indicii americani au reactionat foarte bine la stirile venite privind pierderile la Citigroup si Merrill Lynch, care au fost in ton cu asteptarile analistilor, astfel incat impactul acesta asupra investitorilor a fost minor, datele pozitive venite din parte marilor companii din industria IT avand un impact pozitiv mult mai mare”, ne-a mai declarat Taranu.

Actiunile din sectorul bancar au avut o evolutie pozitiva, titlurile TLV s-au apreciat cu 2,82%, la cotatia de 0,73 lei, iar actiunile BRD au castigat aproape un procent. Titlurile Erste Bank s-au scumpit cu 0,33%, pana la 154,30 lei, in urma unor schimburi de 775.140 lei.

Pe sectorul petrolier, Petrom s-a remarcat cu o apreciere de 2,18%, la un pret de 0,4680 lei si un rulaj de 1,34 milioane lei. “Doar la SNP s-a observat o presiune crescuta la cumparare, manifestata in ultimele 2 saptamani, venita din partea investitorilor straini, de calibru, singurii capabili sa sustina o asemenea evolutie ascendenta, pe volume consistente. Pentru sedinta de maine ne asteptam la oscilatii usoare pentru toti indici bursieri.”

Actiunile Socep au atras din nou interesul investitorilor, inregistrand o lichiditate de 1,4 milioane lei, pe fondul unui salt cu 10,19%, la cotatia de 0,40 lei. Titlurile Transgaz au fost suspendate ieri, deoarece actionarii, convocati la adunarea generala, vor lua in discutie propunerea de acordare a unui dividend brut de 9,66 lei/actiune din profitul aferent anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri