Actionarii BVB au hotarat in sedinta de luni reducerea cu 10% a comisioanelor pentru ofertele publice de tranzactionare, si au aprobat reducerea cu inca 5% in cazul in care lichiditatea medie zilnica a Bursei va creste la 16 milioane euro, potrivit comunicatului remis de BVB.
Hotararea de a reduce comisioanele a venit in urma estimarii ca valoare medie zilnica a tranzactiilor cu actiuni pe pietele administrate de BVB va ajunge la 14 milioane euro. Reducerea comisioanelor va fi aplicata pentru ofertele publice initiale si secundare de vanzare si cumparare si pentru tranzactionarea obligatiunilor si a drepturilor de preferinta.

Actionarii Bursei au mai aprobat reducerea comisioanelor de tranzactionare cu inca 5%, daca lichiditatea zilnica medie va ajunge la 16 milioane euro.

In 2008, pentru ofertele publice initiale si secundare de vanzare nu va fi perceput comision de cumparare. De asemenea, vor fi oferite scutiri de la plata tarifului de procesare pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor si drepturilor, precum si in cazul admiterii si mentinerii la tranzactionare a titlurilor de stat.

Bursa a obtinut anul trecut un profit net de 29 milioane lei, dupa ce veniturile totale inregistrate de BVB anul trecut s-au ridicat la 54,2 milioane lei, iar cheltuielile totale s-au mentinut sub nivelul de 20 milioane lei.

Cei mai importanti actionari ai Bursei sunt casele de brokeraj, care detin participatii de pana la 2,96%. Astfel, capitalul social al BVB este impartit intre 72 de firme si 124 de persoane fizice.

SSIF Broker Cluj este cel mai mare actionar al BVB, cu 2,96% din actiuni, si este urmat - cu o participatie de 2,79% - de HTI Valori Mobiliare, intermediar controlat de banca de investitii americana Morgan Stanley. Totodata, Morgan Stanley detine individual o participatie de 2,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri