Remar Pascani a obtinut in primele trei luni un profit brut de circa 4,27 milioane lei (1,16 milioane euro), de aproape doua ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul unor afaceri in crestere cu 50%, arata datele transmise pietei Rasdaq.
In primul trimestru din 2007, constructorul de material rulant raportase un castig brut de 2,31 milioane lei.

Afacerile companiei din primele trei luni ale anului au ajuns la 25,19 milioane lei (6,83 milioane euro), cu 50% mai mari decat in acelasi interval din 2007, cand s-au cifrat la 16,84 milioane lei.

Veniturile Remar au sporit de peste doua ori in trimestrul I, la 43,78 milioane lei (11,86 milioane euro), fata de primele trei luni de anul trecut, cand incasarile insumasera 20,64 milioane lei.

In acelasi timp, cheltuielile companiei au avansat in primul trimestru in acelasi ritm (115%), pana la 39,51 milioane lei (10,71 milioane euro), dupa ce anul trecut costurile la trei luni se cifrasera la 18,32 milioane lei.

Actionarii companiei Remar Pascani (RMAR) au aprobat saptamana trecuta majorarea capitalului social de la 15,67 milioane lei pana la 26,04 milioane lei, prin incorporarea profitului pe 2007, si demararea procedurilor pentru trecerea la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In prezent, Remar Pascani se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul RMAR, iar capitalizarea companiei este de 100,28 milioane lei (27,7 milioane euro), conform ultimei cotatii de 16,80 lei, stabilita in sedinta de vineri.

Compania are ca domeniu de activitate repararea vagoanelor si este detinuta de Grupul Feroviar Roman, care controleaza 88,83% din capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri