Cursul de referinta a revenit, in apropierea nivelului de la sfarsitul saptamanii trecute, anterior publicarii datelor despre cresterea economica, leul pierzand avantajul castigat luni, dupa ce unii investitori au cumparat valuta si si-au inchis pozitiile pe lei, sustin dealerii, potrivit NewsIn.
"Cred ca unii dintre jucatori si-au inchis pozitiile, ceea ce ar explica deprecierea leului din aceasta sedinta. Pe de alta parte, este posibil ca unii investitori sa astepte publicarea datelor detaliate despre produsul intern brut inainte sa se bucure de cresterea peste asteptari", a declarat Florin Constantinescu, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC).

Leul s-a depreciat, in deschiderea sedintei de marti, de la cotatii apropiate de 3,62 lei/euro la 3,63 lei/euro, dupa care a recuperat o parte din terenul pierdut, iar la 14:20, bancile cumparau un euro cu 3,6180 lei si il vindeau cu 3,6210 lei.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, marti, un curs de referinta de 3,6215 lei/euro, care arta o depreciere a leului cu peste un ban (0,37%) fata de nivelul de luni. Cursul de referinta afisat, marti, de banca centrala arata o depreciere foarte usoara a leului (cu 0,08%) in fata dolarului, pana la 2,3217 lei/dolar, de la 2,3197 lei/dolar, cat era luni.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat constant pana la ora 12:00, ajungand la 1,5628 dolari/euro, pentru ca apoi sa-si inverseze tendinta. La 14:20, euro era cotat la 1,5586 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,86% pe an, usor mai scazut decat cel de 9,89% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 10,36% pe an, de la 10,39% pe an, cat era luni.

In piata monetara, dobanzile la depozitele overnight se mentin usor peste nivel dobanzii de politica monetara, de 9,75%, la 10 – 10,50 % pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri