Bursa de Valori Bucuresti a organizat miercuri la Pitesti conferinta itineranta “Bursa -instrument de finantare, investitite si protectie”. Pitestiul este a unsprezecea destinatie din sirul de conferinte care se desfasoara, incepand din 2007, in orasele-centre economice importante din Romania si isi propune sa se adreseze prin trei seminarii diferite segmentelor de public principale interesate de piata de capital: celor care necesita finantare, investitorilor si intermediarilor, informeaza un comunicat remis de BVB.
La Pitesti au fost invitati reprezentantii celor mai importante companii, autoritatile locale si publicul larg care participa activ la viata economica a judetelor Arges, Valcea si Dambovita.

Evenimentul a fost structurat in trei parti, si anume: bursa ca sursa de finantare pentru companii si administratii locale, bursa ca modalitate de investire pentru agenti comerciali si persoane fizice si in incheiere, bursa – ca modalitate de gestionare a riscului – prin prezentarea tuturor instrumentelor financiare derivate tranzactionate la BVB, pentru specialistii din randul brokerilor si investitorilor.

Prima sesiune a reunit societati care nu sunt listate inca pe piata bursiera, dar care au inregistrat cresteri si profit in ultimii trei ani, firme nou infiintate cu potential de dezvoltare dar si pe cele prezente pe piata RASDAQ, care doresc sa devina mai vizibile si sa isi dezvolte afacerea prin promovarea la o categorie superioara a Bursei de Valori Bucuresti, precum si reprezentanti ai administratiilor publice locale.

In deschiderea conferintei, Stere Farmache, presedinte-director general al Bursei de Valori Bucuresti si Dan Paul, presedinte al Asociatiei Brokerilor au prezentat pregatirea si derularea ofertelor publice primare si traseul de la companie inchisa la companie publica.

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Arges, domnul Dan Ionescu, a prezentat preocuparile concrete ale firmelor argesene. Dan Bunea, director general, DTD Team Advisory Services a oferit informatii despre etapele necesare pentru a beneficia de finantare prin piata de capital si anume evaluarea, diagnosticarea si identificarea pachetului optim de instrumente financiare. Daniel Ivascanu, avocat senior, Musat & Asociatii a ilustrat aspectele legale ale emisiunilor de obligatiuni municipale si corporative precum si ale ofertelor publice initiale de actiuni. In continuare, Valentin Miron, managing partner, VMB Partners a prezentat implicatiile si pasii necesari pentru emsiunile de obligatiuni in cazul administratiilor locale. Au fost oferite exemple concrete de companii care si-au crescut volumul afacerilor apeland la piata de capital, cu costuri mai mici decat alte tipuri de finantare, administratii publice care au emis obligatiuni co-finantandu-si astfel proiectele de dezvoltare.

In dorinta de a raspunde preocuparilor investitorilor, atat celor institutionali, cat si persoane fizice, in contextul provocarilor cu care s-au confruntat pietele financiare in ultimul an, cat si in cadrul procesului de informare si educare continua a publicului larg, cu privire la instrumentele pietei de capital din Romania, cea de-a doua sesiune a fost dezbatere cu tema – investitia la bursa. Horatiu Tocan, senior strategist, Orpheus Capital a prezentat o analiza a ciclicitatii evolutiilor bursiere cat si modul de influentare reciproca al pietelor de capital internationale.

In cea de-a treia parte a conferintei, au fost prezentate cele mai noi instrumente financiare introduse la Bursa de Valori Bucuresti, si anume contractele futures avand ca activ suport actiuni, sesiune prezentata de catre Iulian Lupu, expert financiar bancar la Bursa de Valori Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri