Societatile comerciale listate in prezent pe piata Rasdaq sau pe piata valorilor mobiliare necotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor trebui sa isi raporteze litigiile in care sunt implicate, pentru o informare corecta a investitorilor, potrivit unei decizii a arbitrului pietei de capital.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus, in urma unei sedinte din 4 iunie, sa solicite emitentilor tranzactionati intr-un cadru definit ca sistem alternativ de tranzactionare sa aiba aceleasi obligatii de raportare ca si cei de pe o piata reglementata.

Astfel, companiile ale caror actiuni sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata au obligatia sa informeze investitorii despre litigiile in care sunt implicate.

Potrivit reglementarilor CNVM, in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare se vor efectua schimburi cu actiunile care nu sunt admise la cota Bursei si care nu respecta criteriile de lichiditate impuse de operatorul de piata pentru aceasta categorie sau care nu au o capitalizare medie de cel putin 1 milion de euro.

Cu toate acestea, companiile ale caror actiuni sunt eligibile sa fie admise pe un sistem alternativ de tranzactionare trebuie sa fi aprobat in prealabil inscrierea la tranzactionare a titlurilor pe Bursa de Valori Bucuresti sau pe Bursa Electronica Rasdaq. De asemenea, ele trebuie sa respecte unele criterii de lichiditate stabilite de BVB si aprobate de CNVM.

Dispunerea de masuri a CNVM intra in vigoare din data publicarii in buletinul electronic al institutiei si este valabila pana la data aprobarii constituirii si functionarii sistemului alternativ de tranzactionare.
In prezent, la sectiunea nelistate a BVB sunt admise actiunile a 34 de companii, iar pe piata Rasdaq se tranzactioneaza 1.848 de titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri