Raiffeisen Asset Management lanseaza primul fond inchis de investitii din Romania cu plasamente pe piata monetara si valutara, care vizeaza obtinerea unor randamente superioare dobanzilor interbancare, in conditiile asumarii unui grad redus de risc.
Raiffeisen Asset Management a primit autorizarea fondului inchis de investitii Raiffeisen Strategii Valutare, care va urmari obtinerea unor randamente superioare dobanzilor interbancare (Robid la trei luni).

"Lansam in premiera pe piata romaneasca un tip de produs oferit cu succes pe plan international de marile companii de asset management, care ofera oportunitati de randamente superioare dobanzilor bancare, fara a avea expunere pe pietele de actiuni", a declarat presedintele societatii de administrare a investitiei Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion.

El a adaugat ca fondul se adreseaza investitorilor care pot plasa resurse pe termen scurt si mediu, au o toleranta moderata la risc si se afla in cautarea unor oportunitati de plasament alternative instrumentelor de economisire clasice.

"Fondul Raiffeisen Strategii Valutare este atractiv atat considerat individual, cat si la nivelul unui portofoliu, avand in vedere gradul redus de corelatie cu alte clase de active si posibilitatea imbunatatirii raportului randament-risc la nivelul unui portofoliu", a adaugat Mihail Ion.

Fondul va fi oferit clientilor de private banking si clientilor institutionali pe parcursul unei perioade de subscriere initiala de o luna. Ulterior, fondul va fi deschis trimestrial pentru subscrieri si rascumparari, se mai spune in comunicat.

Fondul va efectua plasamente in instrumente ale pietei monetare, in scopul obtinerii unor randamente corespunzatoare instrumentelor cu venit fix.

Pentru ca randamentul sa creasca peste nivelul ratelor dobanzilor, se vor initia tranzactiile pe instrumente financiare derivate, avand in principal ca activ suport cursul de schimb, potrivit datelor companiei.

Raiffeisen Asset Management este al treilea administrator de fonduri deschise de investitii din Romania dupa activele administrate, potrivit datelor oficiale de la sfarsitul lunii mai 2008, cu o cota de piata de peste 12,5%. Societatea administra active de circa 35 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri