Piata de capital din Hong Kong, in scadere, a obligat compania de jocuri din Macao, SJM, controlata de magnatul Stanley Ho sa-si limiteze IPO-ul la mai putin de 1 miliard de dolari, suma pe care firma dorea s-o obtina initial in ianuarie, informeaza Financial Times.
Sociedade de Jogos de Macau (SJM) a anuntat saptamana trecuta ca reduce pretul actiunilor. Compania a oferit in oferta publica initiala spre cumparare 1,25 miliarde de actiuni noi, 25% din titlurile totale, prin care spera sa stranga 494 milioane de dolari. IPO-ul SJM s-a subscris in totalitate, dar nu a fost suprasubcris. “Investitorii vor sa faca parte din companie, dar nu in mare parte”, a declarat pentru Financial Times, o persoana inplicata in oferta publica initiala a firmei.

SJM, cea mai mare companiei din cei sase operatori de jocuri din Macao si singurul nelistat, si-a tot amanat IPO-ul, anuntat intial in luna ianurie a acestui an, din cauza conditiilor nefavorabile din piata, de asemenea, arbitrul pietei de capital din Hong Kong a decalat aceasta oferta din cauza unei dispute dintre magnatul Ho si sora sa indepartata Winnie.

Stanley Ho reactivat oferta luna trecuta si planuia initial sa stranga intre 640-800 milioane de dolari. Totusi, piata berish din Hong Kong, precum si ingrijorarile investitorilor legate de puterea de mentinere a cresterii sectorului de jocuri din Macao, a decalat planul companiei. IPO-ul SJM este intermediat de catre Deutsche Bank.

Compania de jocuri din Macao nu este singura victima a scaderilor de pe pietele de capital asiatice, multe firme fiind fortate sa-si retraga ofertele publice initiale in ultimele zile. SK C&C, filiala de outsourcing a grupului sud-coreean SK, si-a amanat miercurea trecuta IPO-ul in valoare de 1 miliard de dolari. Joi, retailer-ul chinez, Xdlong a decis sa-si decaleze oferta publica initiala de 127 milioane dolari, ca si firma de transport maritim Maritime Cargo Shipping, care dorea sa stranga 261 milioane de dolari pe bursa din Singapore.

In total, 37 de IPO-uri din zona Asia-Pacific in valoare de 20 miliarde de dolari au fost retrase in acest an, potrivit datelor Thomson Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri