Tranzactiile facute la BRM, in prima jumatate a anului, s-au cifrat la aproximativ 65 milioane euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, fiind sustinute de schimburile cu produse pteroliere, care au sporit cu peste 60%, la 56 milioane euro, a anuntat BRM.
Cele mai tranzactionate produse petroliere in primele sase luni ale anului au fost motorina, cu o crestere a schimburilor de 73% fata de aceeasi perioada a anului trecut, benzina, cu tranzactii in urcare de peste 65% si pacura, cu schimburi de aproape patru ori mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

In ringul marfurilor generale (inclusiv materiale de constructii si legume), in primele sese luni ale anului, au fost tranzactii de peste 4,7 milioane euro, mai mult decat dublu fata de perioada similara a anului trecut.
In ringul gazelor naturale, care a fost deschis in mai, au fost facute tranzactii de peste 2,58 milioane euro, iar in ringul energiei transferurile au depasit 1,52 milioane euro.

"Ne propunem o crestere atat cantitativa, respectiv atingerea unei valori de tranzactionare de 150 milioane euro la sfarsitul anului, cat si una calitativa, prin imbunatatirea instrumentelor bursiere. Primele sase luni au insemnat deschiderea ringului gazelor naturale, dezvoltarea ringului produselor petroliere, tranzactii electronice pentru energie si gaze naturale, cat si cotatii la produse petroliere si, din acest punct de vedere, ne-am atins obiectivele", a spus directorul pietei la disponibil, Ionut Zlate.

In ringurile Pietei la disponibil, in primele sase luni ale anului au fost 194 de tranzactii, in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2007, in baza ordinelor de cumparare si vanzare introduse de 64 de operatori economici privati si de stat (cu peste 35% mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut).

"Cea de-a doua parte a anului va insemna pentru noi tranzactii electronice pentru produse petroliere, cotatii la materiale de constructii si cresterea valorii de tranzactionare pe energie si gaze naturale", a adaugat Zlate.

Cei mai importanti cumparatori de pe piata la disponibil a Bursei Romane de Marfuri (BRM), in prima jumatate a anului, au fost Posta Romana, Ministerul Apararii Nationale (M.Ap.N), CFR Calatori si Elecreocentrale Oradea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri