Carpatica Asset Management, care a lansat vineri doua fonduri deschise de investitii, tinteste pana la sfarsitul anului un nivel al activelor de 13 milioane lei pentru ambele fonduri, a declarat directorul general al societatii de administratie a investitiilor, Florentina Alexandrina Neamtu, citat de NewsIn.
"Lansarea concomitenta a doua fonduri de investitii vine in intampinarea unei categorii mai largi de investitori, din tara si din strainatate, care doresc diversificarea portofoliului de investitii", a declarat Neamtu.

Ea a adaugat ca, in ciuda corectiilor de pe piata de capital, in prezent este o perioada buna pentru acumulari, iar plasamentele se vor face gradual.

"Tocmai acest moment nefavorabil constituie o oportunitate pentru noi si partenerii nostri", a mai spus Neamtu.

Societatea va administra fondurile deschise de investitii Carpatica Global si Carpatica Stock. Carpatica Global este va face plasamente atat pe piata monetara (cel mult 60% din investitii in depozite bancare), cat si pe cea de capital (plasamente in actiuni de cel mult 50%), iar Carpatica Stock va investi preponderent in valorile mobiliare emise pe piata reglementata din Romania.

Daca Carpatica Global se adreseaza in special investitorilor mai conservatori, Carpatica Stock se adreseaza persoanelor care se expun riscurilor mai ridicate prezente pe piata de capital, fondul urmand sa investeasca cel mult 80% din active in actiuni.

Pe langa cele doua fonduri deschise, societatea va mai administrea si conturi individuale, care dau investitorului posibilitatea unei mai bune gestionari a investitiilor sale, prin participarea activa la administrarea economiilor, stabilirea impreuna cu administratorul a strategiei de investire, precum si fixarea unui orizont de timp al investitiilor.

Contul individual se adreseaza atat investitorilor individuali, cat si celor institutionalizati, care dispun de posibilitati financiare ridicate, suma minima necesara deschiderii unui cont individual fiind de 100.000 lei.

Administratorii vor atrage clientii si vor distribui unitatile de fond ale celor doua fonduri prin reteaua de unitati ale Bancii Comerciale Carpatica si ale casei de brokeraj Carpatica Invest.

Carpatica Asset Management a primit in februarie autorizatia de functionare, iar in iunie Comisia Nationaa a Valorilor Mobiliare a avizat cele doua foduri de investitii.

Societatea de administrare a investitiilor are un capital social de 1 milion lei, iar actionarii societatii sunt Banca Comerciala Carpatica, cu o detinere de 80%, si SSIF Carpatica Invest, cu o cota de 20% din capitalul social.

Banca depozitara pentru cele doua fonduri de investitii este ING Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri