Listarea la Romtelecom a fost amanata pentru primavara lui 2009, din cauza trendului descendent a pietei de capital, urmand ca in termen de 45 de zile sa fie semnat contractul pentru desemnarea unui consultant pentru listare, in cazul in care piata va fi favorabila, a declarat Karoly Borbely, citat de NewsIn.
"Intentia de a privatiza actiunile Romtelecom (unde statul detine un pachet de 45%, n.r.) exista, dar conditiile actuale de pe piata de capital nu ne permit sa finalizam listarea in acest an. Actiunile trebuie sa fie valorificate la maxim. In mometul de fata strategia care a stat la baza declaratiilor a fost impactul unei listari de succes, iar aceasta va fi una foarte importanta. Termenul este unul foarte realizabil, avand in vedere finalizarea caietului de sarcini", a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei Karoly Borbely.

Potrivit ministrului, tranzactia de achizitionare de catre DeutscheTelekom a 25% din OTE, actionar majoritar al Romtelecom, s-a finalizat, iar deciziile OTE pentru anul 2008 privuind compania de telefonie vor fi respectate in totalitate. In momentul de fata, in cadrul OTE au inceput deja evaluarile activitatii, presedintele urmand sa ramana cel actual.

Parlamentul grec a aprobat in luna iunie vanzarea a 3% din grupul de telecomunicatii OTE catre DeutscheTelekom AG, punand capat unei lungi cautari pentru un partener strategic.

Afacerea ofera statului grec si Deutsche Telekom o participatie de 25% plus unu din OTE. Deutsche Telekom a platit 3,2 miliarde euro pentru participatia in OTE. Este posibil ca Grecia sa vanda Deutsche Telekom inca 15% din actiunile operatorului grec, in urmatorii ani.

Deutsche Telekom doreste sa-si consolideze pozitia prin intermediul serviciilor de telefonie mobila detinute de OTE in Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia. In Romania, OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri