Un studiu de audit retail realizat de MEMRB a aratat o crestere volumica de 37% a vanzarilor produselor Savana cu Teflon, brand apartinand producatorului de vopsele Fabryo Corporation, dar si o crestere cu 26% a cotei de piata detinuta de aceasta gama.
„Confirmand datele evidentiate in studii, produsele Savana cu Teflon au avut pe primele sapte luni ale anului o crestere medie de 37% in tone vandute, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007,” a declarat Aliz Kosza, Director General Executiv Fabryo Corporation. „Cea mai mare contributie la aceasta crestere o are vopseaua lavabila Savana cu Teflon, cu un plus de peste 45%”, a adaugat aceasta.

Ca volum vandut pe piata de retail de specialitate, MEMBR claseaza Fabryo Corporation pe pozitia secunda, brandul Savana cu Teflon ocupand de asemenea locul doi ca notorietate pe piata, in urma campaniilor TV, conform cercetarilor Synnovate.

Savana cu Teflon este rezultatul parteneriatului pe termen lung incheiat de Fabryo Corporation cu firma americana DuPont cu doi ani in urma, pentru furnizarea de materie prima si suport in cercetare, primul parteneriat de acest tip incheiat de DuPont in regiune.

Din primavara anului 2006, de cand cei doi producatori au lansat vopseaua lavabila, gama cu Teflon a fost extinsa treptat si in categoriile de lacuri si emailuri. Produsele din gama au avut cresteri anuale ca volum de vanzari de peste 35%, dublu fata de nivelul mediu de crestere al pietei de vopsele, care cuprinde peste 100 de marci de vopsea si jucatori ca Dufa, Kober sau Policolor. “Ritmul de crestere medie de 12-15% va continua si in urmatorii 3-4 ani", declarase anterior, pentru Wall-Street, Kosza, referindu-se la piata vopselelor, estimata in prezent la aproximativ 230 milioane de euro.

Fabryo Corporation este un important producator de vopsea pe piata romaneasca. In 2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 42 milioane de euro, in crestere cu 30% comparativ cu anul precedent. Portofoliul companiei include vopsele, lacuri, emailuri, amorse, adezivi si grund comercializate sub marcile Savana, Innenweiss, Rost si Ekonomic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri