Conducerea Broker Cluj (BRK) va propune actionarilor un program de rascumparare a cel mult 5% din actiunile proprii, la un pret cuprins intre 0,30 lei si 0,5530 lei, pentru o perioada de maximum 18 luni, a anuntat, luni, casa de brokeraj.
Conducerea va propune rascumpararea titlurilor in cadrul adunarii generale din 17 octombrie, iar la dezbateri vor putea participa toate persoanele inscrise in registrul actionarilor la data de 10 octombrie.

Plata titlurilor se va face din rezervele disponibile ale societatii, inscrise in ultima situatie financiara anuala.
Totodata, actionarii Broker Cluj vor discuta despre strategia propusa de conducerea firmei si vor alege doi membri in consiliul de administratie.

Broker Cluj a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,62 milioane lei (714.000 euro), in scadere cu 87% fata de castigurile din intervalul similar din 2007, pe fondul comprimarii veniturilor cu 63%, ca urmare a rulajelor slabe din piata.

Activele casei de brokeraj au ajuns la mijlocul anului la 159,97 milioane lei (43,83 milioane euro), cu 52% mai mari decat la sfarsitul lunii iunie 2007, cand se ridicau la 105,42 milioane lei.

SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.

Casa de brokeraj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta de luni la cotatia de 0,318 lei, ceea ce da o capitalizare de 92,05 milioane lei (25,6 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri