Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reduce din 15 septembrie tarifele de tranzactionare pe piata Rasdaq si va aplica scutiri de la plata tarifelor pentru participantii la piata titlurilor de stat, precum si comisioane mai mici cu pana la 30%, potrivit deciziilor luate de actionarii Bursei.
Bursa a introdus categoria participantului la piata titlurilor de stat, care este autorizat sa efectueze tranzactii numai cu aceste instrumente financiare cu venit fix.

Astfel, pentru a incuraja aceasta piata, actionarii Bursei au hotarat in adunarea generala din 4 septembrie sa nu perceapa participantilor pentru o perioada de un an tariful de admitere, tariful anual aferent calitatii de participant la piata titlurilor de stat, precum si taxa pentru examenul agentilor de bursa.

"BVB considera ca un rol important in functionarea pietei de titluri de stat il au market-makerii inregistrati pentru seriile de titluri de stat, pentru care adunarea generala desfasurata recent a aprobat aplicarea unor comisioane de tranzactionare reduse cu 30% fata de comisionul de tranzactionare perceput pentru titlurile de stat", a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al BVB.

Actionarii BVB au aprobat noile comisioane de tranzactionare pentru titlurile de stat, care se bazeaza pe o structura de comisioane flexibile, in asa fel incat nivelul comisioanelor sa se reduca pentru valori de tranzactionare mai mari, dar nu mai mult de un comision fix.

Astfel, pentru tranzactiile sub 3 milioane lei, Bursa va percepe un comision de 0,0009%, atat la cumparare, cat si la vanzare, in timp ce pentru o valoare de tranzactionare mai mare de 3 milioane lei, comisionul va fi de 27 lei, la care se adauga 0,0004% pentru sumele care depasesc 3 milioane lei. Valoarea finala a comisionului nu va fi mai mare de 90 lei.

De asemenea, Bursa a decis reducerea tarifului de cumparare pentru tranzactiile normale la categoriile Bursei Electronice Rasdaq, de la 0,13%, la 0,05% din valoarea cumpararilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri