Bursele din Rusia au oprit ieri tranzactionarea actiunilor si a obligatiunilor pe fondul celei mai mari caderi a pietei de capital inregistrata de la colapsul financiar din 1998, ministrul finantelor aproband acordarea unor fonduri de 60 miliarde dolari pentru a ajuta bancile, arata Reuters, citat de NewsIn.
Investitorii si-au pierdut interesul in piata ruseasca de capital, dupa ce problemele economice globale, scaderea accelerata a pretului petrolului si razboiul cu Georgia au afectat puternic bursele rusesti.

"Nu ne mai intereseaza ce se intampla in Occident. Bursele se prabusesc deoarece oamenii au nevoie de lichiditati", a spus directorul departamentului de tranzactii cu obligatiuni al bancii UBS, Maxim Gulevici.

Astfel, tranzactionarea actiunilor si a obligatiunilor a fost suspendata pe bursele MICEX si RTS pentru cel putin cinci ore.

Arbitrul pietei rusesti de capital a aratat ca bursele trebuie sa ia masuri impotriva crizei, dupa ce indicii bursieri s-au depreciat, miercuri, cu 10%, respectiv 6%, iar casa locala de brokeraj Kit Finance nu a reusit, la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti, sa isi indeplineasca toate obligatiile fata de clienti.

Situatia caselor de brokeraj, care nu au acces direct la fondurile de refinantare acordate de banca centrala, este mai grava decat cea a bancilor comerciale, a declarat, marti, pentru Reuters o sursa guvernamentala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri