Fondul inchis de investitii (private-equity) STK Emergent a rascumparat in prima zi de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) aproape 1,4% din unitatile de fond proprii, pentru 910.000 lei, generand mai mult de jumatate din lichiditatea titlurilor.
Astfel, vehiculul de investitii imobiliare al fondului, STK Properties, a cumparat in sedinta bursiera de luni 8.408 unitati de fond, la pretul mediu de 108,13 lei, iar tranzactia s-a ridicat la 910.000 lei.

De asemenea, Nicolae Pascu, presedintele societatii care administreaza fondul a cumparat 800 de unitati de fond, la pretul mediu de 132,13 lei, platind in total circa 106.000 lei.

Schimburile cu unitatile de fond ale STK Emergent (STK) au insumat in prima zi de tranzactionare 1,73 milioane lei, si au inchis sedinta la cotatia de 102 lei/titlu, dupa ce in oferta un titlu STK s-a vandut cu 281 lei.

Cele 609.753 unitati ale fondului se tranzactioneaza la sectorul Organismelor de Plasament Colectiv (OPC) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), categoria unitati de fond si au o valoare nominala de 200 lei, potrivit NewsIn.

STK Emergent a derulat, in perioada 19 februarie-10 martie, o oferta publica primara de vanzare de unitati de fond in vederea tranzactionarii la Bursa, la care investitorii au subscris doar 42,8% din titlurile puse in vanzare, situatie generata, potrivit presedintelui fondului, de conjunctura internationala nefavorabila, care i-a descurajat pe investitori.

Oferta primara de vanzare a cuprins 177.877 unitati de fond STK Emergent, la un pret de vanzare de 281 lei/unitatea de fond.

Fondul STK Emergent are o politica de investitii orientata spre piata actiunilor financiare si imobiliare, fiind implicat si pe piata dezvoltarilor imobiliare, prin vehiculul de investitii imobiliare STK Properties, infiintat in octombrie 2007 si detinut in proportie de 99,99% de STK Emergent.

Fondul inchis de investitii STK Emergent avea la sfarsitul lunii mai active de 114,6 milioane lei, ceea ce corespundea unei cote de piata de 63%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri