Operatorul bursier austriac Wiener Boerse isi va majora detinerea in cadrul Bursei de Valori din Budapesta, Budapest Stock Exchange, devenind actionar majoritar, conform aprobarii date de autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din Ungaria (PSZAF).
Dupa inregistrarea cererii si primirea documentatiei, PSZAF a aprobat detinerea unei participatii de 50,4525% de catre Wiener Boerse, in cadrul bursei de la Budapesta.

Anterior, operatorul bursei vieneze isi majorase participatia la Bursa de Valori din Budapesta la 37,7% si preluase un pachet de 81% din actiunile operatorului pietei de capital de la Ljubljana.

In august, Wiener Boerse a anuntat ca ar putea face o oferta de preluare a unei participatii la Bursa de Valori de la Praga. Actionarii bursei din Praga declarasera ca ar putea vinde un pachet de pana la 90% din actiunile operatorului bursier, pana la sfarsitul anului, conform NewsIn.

In noiembrie 2007, seful Wiener Boerse spunea ca operatorul bursier austriac este interesat de preluarea unui pachet de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri