Producatorul de substante chimice Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) ar putea sa isi majoreze capitalul social cu maximum 2,93 milioane lei, statul urmand sa primeasca mai mult de jumatate din actiunile emise in contul unor terenuri, potrivit deciziilor luate de actionarii companiei la adunarea generala.
In urma majorarii, aprobate de actionari in 10 octombrie, capitalul social al Oltchim ar putea sa creasca de la 32,36 milioane lei, la 35,29 milioane lei.

Putin peste jumatate din suma necesara majorarii capitalului va fi adusa de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), corespunzator cu participatia de 53,26% detinuta la combinat, prin aportul in natura a unor terenuri cu o suprafata de circa 34.000 metri patrati, evaluate la 1,56 milioane lei.

Restul actionarilor vor putea subscrie in cadrul majorarii de maximum 1,37 milioane lei. Astfel vor fi emise 29,3 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei, dintre care 15,61 milioane vor fi alocate statului in schimbul terenurilor, iar 13,7 milioane vor putea fi subscrise de actionarii minoritari, inregistrati in data de 28 octombrie.

Producatorul de ingrasaminte Oltchim Ramnicu-Valcea a inregistrat pierderi de 37,24 milioane lei (10 milioane euro) in primul semestru al acestui an, fata de profitul obtinut in perioada similara din 2007, pe fondul deteriorarii contului financiar.

Compania are in prezent un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,59 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, AVAS detine 53,26% din capitalul social, grupul german PCC SE controleaza 12,90%, iar SIF Oltenia are o participatie de 6,80%.

Compania are o valoare de piata de 110,02 milioane lei (29,18 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,34 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 8 octombrie. Titlurile Oltchim se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri