Bursele europene au deschis sedinta in scadere, dupa doua zile de cresteri, intr-o piata cuprinsa de temerile privind recesiunea economica mondiala, arata AFP, conform Newsin.
Indicele CAC 40 al bursei din Paris a coborat cu 1,48%, la deschiderea sedintei, iar Footsie – 100, al bursei londoneze, a scazut cu 1,62%. La Frankfurt, indicele Dax a coborat cu 1,44%.

De asemenea, bursa din Amsterdam a scazut cu 1,82%, cea din Buxelles a pierdut 2,29%, Madrid – 1,23%, Milano – 1,67% si bursa elvetiana cu 1,03%. La Moscova, indicele RTS a pierdut 3,16%.

In Asia, bursa din Tokyo a cazut cu 1,06%, cea din Shanghai a pierdut 1,12%, iar cea din Taipei – 0,86%.

Bursele americane au inchis pe rosu, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) coborand cu 0,82%, la 9.310,99 puncte. Indicele Nasdaq a scazut cu 3,54%, la 1.779,01 puncte, iar indicele Standard & Poor's 500 a coborat cu 0,53%, la 998,01 puncte.

Marti, Statele Unite au deblocat 250 de miliarde de dolari pentru a cumpara participatii in cadrul mai multor institutii financiare, intre care noua dintre cele mai mari banci americane, a anuntat marti secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, citat de AFP.

"Noua mari institutii financiare au acceptat deja sa participe la acest program", a precizat Paulson.

Cele noua banci vor absorbi 125 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta jumatate din totalul sumei pe care autoritatile sunt dispuse sa o investeasca in intregul sistem financiar american.

Potrivit unei surse din cadrul Trezoreriei americane, cele noua banci sunt Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Bank of New York Mellon, State Street si Merrill Lynch, care in curand va fi preluata de Bank of America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri