Actionarii Broker Cluj (BRK) au respins planul de rascumparare a cel mult 5% din actiunile proprii, dar au aprobat strategia de dezvoltare a societatii pe baza propunerii facute de consiliul de administratie, arata un comunicat transmis de casa de brokeraj.
Conducerea Broker Cluj (BRK) anuntase la inceputul lunii septembrie ca va propune actionarilor un program de rascumparare a cel mult 5% din actiunile proprii, la un pret cuprins intre 0,30 lei si 0,5530 lei, pentru o perioada de maximum 18 luni, scrie NewsIn.

Totodata, actionarii Broker Cluj, reuniti in 17 octombrie, au ales doi noi membri in consiliul de administratie si au aprobat ca 3 noiembrie sa fie data de inregistrare pentru hotararile luate in adunare.

De asemenea, actionarii au luat cunostinta de problemele formulate de Miron Martin intr-o adresa inaintata conducerii Broker Cluj si de raspunsurile consiliului la aceste probleme.

Conducerea Broker a raspuns solicitarii facute de Miron Martin si a analizat oportunitatea achizitiei pachetului de 83,02% din actiunile Facos Suceava. Astfel, potrivit analizei facute anul trecut de comitetul de risc al Broker Cluj, cumpararea pachetului de actiuni la Facos a respectat regulamentul privind gestionarea portofoliului, care prevede ca investitiile pe termen lung sa nu depaseasca 15% din capitalurile proprii.

Broker a platit pe actiunile Facos 13,36 milioane lei, in conditiile in care, la a data achizitiei pchetului, 15% din capitalurile proprii insumau 15,45 milioane lei.

Broker Cluj a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,62 milioane lei (714.000 euro), in scadere cu 87% fata de castigurile din intervalul similar din 2007, pe fondul comprimarii veniturilor cu 63%, ca urmare a rulajelor slabe din piata.

SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.

Casa de brokeraj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta bursiera de luni la cotatia de 0,2660 lei, ceea ce da o capitalizare de 77 milioane lei (20,81 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri