Titlurile marilor firme listate la bursele europene s-au depreciat luni pana la un minim al ultimilor cinci ani si jumatate, afectate de ingrijorarile legate de starea economiei, intr-o sedinta care a avut si castigatori, precum actiunea Volkswagen, care s-a scumpit masiv, potrivit Reuters.
Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor companii europene a inchis neoficial in scadere cu 1,8%, la 814,78 puncte - cel mai scazut nivel din mai 2003.

Sectorul chimic a cantarit greu in evolutia indicelui. Actiunile BASF s-au depreciat cu 10,9%, cele ale Clariant au pierdut 8,4%, iar titlurile Wacker Chemie s-au ieftinit cu 9,7%, anunta NewsIn.

Pe marile piete europene, indicele Footsie-100 al bursei britanice a inchis in scadere cu 0,79%, la 3.852,59 puncte, iar indicele CAC 40 al pietei franceze a pierdut 3,96%, pana la 3.067.35 puncte.

In schimb, indicele Dax al bursei din Frankfurt a castigat 0,91%, pana la 4.334,64 puncte, tras in sus de titlurile Volkswagen, care s-au apreciat cu 147%, la 520 euro, dupa ce producatotrul de automobile sport Porsche si-a majorat participatia in cadrul grupului.

Sedinta de luni a fost una volatila, cu o cadere de 5% in primele tranzactii si o recuperare dupa anuntul cresterii surprinzatoare a vanzarilor de case noi in SUA si dupa comentariile presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet.

"Cred ca este posibil ca, la urmatoarea sedinta din 6 noiembrie, Consiliul Guvernatorilor sa micsoreze rata dobanzii inca o data. Nu este o certitudine, este o posibilitate", a spus Trichet, la o conferinta bancara la Madrid.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri