Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ii obliga pe Catalin Chelu si pe Ionel Stan sa faca oferte publice obligatorii de preluare pentru companiile Transtec Tecuci, Spit Bucovina si Minexfor Deva, acuzandu-i ca actioneaza in mod concertat.
Potrivit arbitrului pietei, dovezile ca Ionel Stan si Catalin Chelu actioneaza in mod concertat sunt voturile identice date de cei doi in mai multe adunari ale actionarilor convocate de companiile in cauza.

Deoarece investitorii detin impreuna mai mult de 33% din actiunile fiecarei companii, acestia sunt obligati sa depuna la CNVM documentatia aferenta ofertei publice obligatorii de preluare, in termen de 15 zile lucratoare de la data emiterii ordonantei (22 octombrie).

Compania de transport de calatori Transtec Tecuci are un capital social de 1,74 milioane lei si o valoare de piata de 698.740 lei, potrivit ultimei cotatii de 1 leu, stabilita in sedinta din 25 august. Catalin Chelu detine 32,99% din companie, in timp ce Ionel Stan controleaza 17,35%. SIF Moldova detine 41,03% din actiuni. Titlurile Transtec Tecuci se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul TRCS.

Minexfor Deva are un capital social de 2,4 milioane lei si o capitalizare de 15,94 milioane lei, potrivit pretului de referinta de 16,50 lei, stabilit in sedinta din 22 octombrie. La Minexfor, Catalin Chelu are o detinere de 32,92%, Ionel Stan are o participatie de 29,52%, in timp ce Comcereal Sibiu controleaza 24,74% din totalul actiunilor.

Producatorul de piese auto SPIT Bucovina are un capital social de 5,94 milioane lei si o valoare de piata de 14,6 milioane lei, conform ultimei cotatii de 2,50 lei, stabilita in sedinta din 23 octombrie. Actionarii principali ai companiei sunt Ionel Stan, cu 24,37%, Catalin Chelu, cu 22,35%, si SIF Moldova, cu o detinere de 19,55%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri