Consiliul de administratie al SIF Oltenia (SIF5) l-a reales pe Dinel Staicu in functia de presedinte, iar Tudor Ciurezu va ocupa postul de vicepresedinte al societatii de investitii financiare (SIF), dupa ce CNVM si-a dat avizul in urma cu o saptamana.
Totodata, potrivit statutului societatii, Staicu va ocupa si postul de director general, iar Tudor Ciurezu va fi director general adjunct. Teodor Buzatu, ales si el de actionari la adunarea generala din noiembrie va primi functia de director al SIF Oltenia.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat la mijlocul lunii decembrie componenta consiliului de administratie al SIF Oltenia, votata in noiembrie de actionari, potrivit NewsIn.

Astfel, Tudor Ciurezu, Dinel Staicu, Gheorghe Blidaru, Vasile Salapa, Florian Buzatu si Carmen Popescu au primit avizul actionarilor pentru un mandat de patru ani la conducerea SIF Oltenia.

In urma votului, ultimul loc in noul consiliu de administratie ii revenise directorului general al Complex Hotelier Dambovita SA, Margareta Racovita, si ea membru in actualul consiliu de administratie al SIF Oltenia, dar care nu a fost validata deoarece a obtinut doar 43% din voturi, fata de cele 50% +1 impuse de lege.

Administratorii companiei aveau obligatia sa numeasca un administrator provizoriu in termen de 15 zile de la primirea avizului CNVM.

Ca urmare, conducerea SIF Oltenia a hotarat vineri ca, in conditiile in care CNVM nu va agreea al saptelea administrator, sa completeze locul vacant cu un administrator provizoriu, ales prin vot secret.

Societatea de investitii mentioneaza ca termenul de 15 zile pe care l-a cerut arbitrul pietei de capital pentru numirea unui administrator provizoriu nu este suficient si propune completarea celui de-al saptelea loc in cadrul adunarii generale de bilant, care ar putea avea loc in aprilie anul viitor, sau ca termenul de 15 zile sa inceapa de la data stabilita de consiliu ca data limita pentru depunerea cererilor de candidatura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri