Actiunile BRD SocGen (BRD) vor avea incepand cu 5 ianuarie cea mai mare pondere in componenta indicelui BET de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si vor fi urmate de titlurile Bancii Transilvania (TLV) si Petrom (SNP), a anuntat operatorul de piata.
Astfel, ponderea actiunilor BRD in componenta indicelui celor mai lichide zece actiuni de la BVB (blue-chips) va scadea usor de la 20,15%, la 19,94%. Din 5 ianuarie, titlurile Bancii Transilvania (TLV) vor cantari doar 19,74%, dupa ce in prezent au o pondere de 31,34%, calculata pe baza capitalizarii, in conditiile in care valoarea actiunilor TLV nu a fost afectata de prabusirea Bursei din octombrie.

Titlurile Bancii Transilvania (TLV) sunt suspendate de la tranzactionare din 15 septembrie, pentru operarea unei majorari de capital social si consolidarea valorii nominale.

In schimb, ponderea actiunilor Petrom (SNP) a fost revizuita in crestere, de la 15,08%, cat este in prezent, la 19,46%.

In componenta indicelui BET mai intra actiunile Transgaz Medias (TGN), care vor avea o pondere de 14,60%, Transelectrica (TEL), cu 8,35%, Rompetrol Rafinare (RRC), cu 7,85%. In schimb, titlurile Biofarm (BIO), Antibiotice Iasi (ATB), Impact Developer & Contractor (IMP) si SSIF Broker Cluj (BRK) vor cantari impreuna circa 10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri