CNVM suspenda emisiunea si rascumpararea continua de titluri ale fondurilor deschise de investitii Europa Obligatiuni si Stabilo, administrate de Pioneer Asset Management, in vederea derularii procesului de fuziune a celor doua fonduri cu plasamente in instrumente financiare cu venit fix.
Investitorii vor putea, in schimb, sa isi rascumpere integral unitatile de fond detinute la Europa Obligatiuni si Stabilo, anunta NewsIn.

Suspendarea emisiunii si a rascumpararii continue a unitatilor de fond intra in vigoare la 15 zile de la data comunicarii deciziei Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) catre Pioneer Asset Management, potrivit ultimului buletin al Comisiei.

Cele doua fonduri administrate de Pioneer Asset Management, cu plasamente in obligatiuni si instrumente financiare cu venit fix, aveau insumat la finalul anului trecut active de 23,8 milioane lei.

Unitatile de fond ale Europa Obligatiuni se vindeau joi la pretul de 42,38 lei, iar cele ale Stabilo la 8,4 lei/unitate.
Fuziunea celor doua fonduri de obligatiuni face parte dintr-un proces de reorganizare a portofoliului de fonduri, pe care Pioneer Investments il desfasoara in majoritatea tarilor in care activeaza compania de management al investitiilor.

Pioneer Asset Management a mai incheiat anul trecut procesul de fuziune prin absorbtie a fondului de actiuni Premio de catre fondul de plasamente diversificate Integro, care avea la 31 decembrie 2008 active de 8,3 milioane lei.

Pioneer Asset Management administra la sfarsitul anului 2008 active totale de 36,1 milioane lei si ocupa a saptea pozitie in clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investitii, cu o cota de piata de 3,8%.
Societatea Pioneer Asset Management este detinuta in proportie de 96% de Pioneer Global Asset Management, divizia de administrare a activelor a Pioneer Investments. Pioneer Investments, parte a grupului UniCredit, administreaza sute de fonduri de investitii, cu active totale de peste 200 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri