La sfarsitul lui 2007, toti analistii prognozau ca 2008 va fi anul ofertelor publice la BVB, pe principiul ca modelul de succes al Transgaz va insipra alti manageri si ii va determina sa aleaga finantarea prin piata de capital.
In plus, au fost anuntate zeci de oferte, atat companii de stat, cat si private. Dintre acestea cinci s-au materializat, fara ca vreuna sa aiba un succes rasunator.

Avand in vedere contextul de pietei, este greu de crezut ca in anul 2009 vom avea oferte publice initiale la bursa.

"Dupa calmarea pietelor insa cred ca exista loc de noi listari si e posibil sa vedem o disponibilitatea mai mare din partea companiilor private, mai ales de la cele care s-au confruntat in perioada acestei crize cu probleme de finantare. Totusi, lucrurile se vor intampla treptat si va exista o perioada de tatonari din partea participantilor pe piata de capital. Listarea unor noi companii de stat ar accelera lucrurile", este de parere Andreea Gheorghe, directorul departamenului de analiza al Intercapital Invest.

Cititi mai multe in Cum au contribuit IPO-urile la dezvoltarea Bursei din Bucuresti
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri