Comisia de Valori Mobiliare si Investitii din Australia (ASIC) a anuntat ca va prelungi perioada in care vanzarile in lipsa (short-selling) pe titlurile financiare vor fi interzise pana in data de 6 martie, desi initial data de relansare era 27 ianuarie, informeaza Financial Times.
Institutia si-a motivat decizia spunand ca are nevoie de timp pentru a examina efectele ridicarii acestei interdictii in Marea Britanie. “ASIC a observat cresterea volatilitatii pe burse in urma relansarii vanzarilor in lipsa in Marea Britanie si nu a putut inca evalua daca acest lucru a fost o coincidenta sau nu”, a declarat institutia.

ASIC a afirmat ca are nevoie de mai mult timp pentru a evalua daca vanzarile in lipsa sau presiunea pe anumite actiuni au determinat fluctuatiile puternice de pe piata de capital din Anglia si daca aceeasi volatilitatea va avea loc si in Australia dupa ridicarea interdictiei.

Totusi, vanzarea in lipsa a actiunilor non-financiare nu va fi afectata, interdictia pe aceste titluri fiind ridicata pe 19 noiembrie anul trecut.

Aceasta este a treia extindere a perioadei de interdictie de la hotararea ASIC de a opri vanzarile in lipsa din 21 septembrie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri