Investitorii au retras 20% din capitalul plasat in fonduri de hedging din intreaga lume in cursul anului trecut, in timp ce activele industriei s-au redus la 782 miliarde de dolari de la 1,2 trilioane de dolari, potrivit unei cercetari citate de Financial Times.
Hennessee Group din New York, consultant pentru fondurile de hedging si compilator al unui indice al industriei, afirma ca investitorii au retras circa 400 de miliarde in active in contextul in care industria trece printr-o perioada extrem de grea cauzata de criza financiara globala.

Nivelul retragerilor au obligat fondurile de hedging, chiar si pe cele mai mari, sa suspende sau sa limiteze rascumpararile, afectand multi investitori care doreau sa obtina un capital lichid.

“Ne temem ca rascumpararile vor creste cu 10% pana in perioada sarbatorilor de Pasti”, a declarat Huw van Steenis, analist bancar din Europa pentru Morgan Stanley.

Compania de cercetare Hedge Fund Research (HFR) a anuntat in cursul acestei saptamani ca retragerile din cadrul fondurilor de hedging au atins 155 miliarde de dolari in 2008.

“Rascumpararile investitorilor au loc indiferent de marimea fondului, chiar si cele care au inregistrat rezultate bune se confrunta cu retrageri de active”, spune Ken Heinz, presedinte al HFR.

Printre companiile de hedging care au suspendat sau limitat rascumparile se afla si Citadel, GLG Partners, Highbridge Capital, London Diversified, Harbinger, Tudor Investment Corp si Fortress Investment Group.

In industria de profil tot mai multe fonduri de hedging se lichideaza. Adrian Durrant din cadrul companiei eHedge, care urmareste evolutia fondurilor de hedging din intreaga lume, a declarat ca aproape cinci fonduri se inchid in fiecare zi.

Potrivit datelor HFR, o treime din fondurile de hedging au pierdut bani in cursul anului trecut, cele mai performante zece fonduri au realizat un randament mediu de 40,9%, in contextul in care in industria de profit circa 90% dintre fonduri au inregistrat pierderi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri