Bursa de Valori din New York, NYSE Euronext, a adoptat un plan pentru a oferi rabaturi tuturor firmelor de brokeraj care tranzactioneaza pe aceasta piata, in timp ce CEO-ul institutiei, Duncan Niederauer, spera sa creasca cota de piata chiar si in conditiile reducerii lichiditatii.
De luna viitoare, NYSE va oferi stimulente tuturor traderilor care vor plasa ordine prin intermediul bursei, in timp ce comisioanele percepute pentru tranzactionarea de actiuni americane au fost retrase, informeaza Bloomberg.

Planul de stimulente oferit doar market marker-ilor de pe aceasta bursa este considerat de unii analistii ca fiind mult prea scump in aceasta perioada de criza. Acestia prognozeaza ca NYSE va inregistra o scadere a profitului pentru prima data de cand bursa s-a listat in 2006.

Niederauer doreste sa aplice aceste masuri pentru ca NYSE si platforma sa electronica, Arca, sa capteze 50% din volumele de tranzactionare din cadrul bursei newyorkeze, intr-o incercare de a majora cota de piata de la 41,9%, cel mai scazut nivel din ultimii patru ani.

“Toate masurile luate de NYSE reprezinta dorinta de a rasplati market maker-ii pentru a se crea volume de tranzactionare mai ridicate. CEO-ul bursei incearca sa faca platforma lor mai competitiva din punctul de vedere al preturilor, realizand in acelasi timp imbunatatiri pentru a reduce considerabil timpul de executie fata de rivalii sai”, declara Ed Ditmire, analist bursier in cadrul Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller, care considera ca actiunile sunt subevaluate.

Volumele de tranzactionare realizate de NYSE Euronext pe pietele din Europa au scazut cu 21% in ianuarie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce rulajul realizat pe actiunile americane s-a redus cu 28% la o medie zilnica de 1,33 miliarde de actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri