Investitorii rezidenti au fost cei mai activi pe Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB), realizand achizitii in luna ianuarie de 145 milioane lei (35,32 milioane de euro) si vanzari de titluri de circa 157 milioane de lei (37,18 milioane euro), potrivit datelor publicate pe site-ul BVB.
Soldul vanzari-cumparari a fost adus pe un minus de 7,85 milioane lei (1,86 milioane euro) de persoanele juridice, care au vandut cu 12,78 milioane lei (3,01 milioane euro) mai mult decat au cumparat, in timp ce investitorii individuali au cumparat cu 4,93 milioane lei (1,16 milioane euro) mai mult decat au vandut.

Investitorii straini au cumparat actiuni in prima luna a acestui an in valoare de 55,1 milioane lei (13,06 milioane euro), in timp ce vanzarile au insumat 48,3 milioane lei (11,5 milioane euro). Spre deosebire de investitiile realizate de romani, soldul cumparari-vanzari ale nerezidentilor a fost pozitiv, de 6,7 milioane lei (1,6 milioane euro).

In ultima luna a anului trecut, intrarile de capital strain pe Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat la 102,53 milioane lei (27,84 milioane lei), cu o treime mai mari decat cele de capital autohton, iar lichidarile realizate de nerezidenti au insumat 95,51 milioane lei (25,93 milioane euro).

Investitorii nerezidenti controlau, la sfarsitul anului trecut, 40% din actiunile tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in valoare de 22,8 miliarde lei, iar cei mai importanti jucatori erau austriecii, potrivit raportului de activitate publicat la inceputul anului de catre Depozitarul Central.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri