Bursele americane au deschis sedinta in urcare, dupa ce investitorii si-au indreptat atentia catre actiunile din sectorul financiar, in urma vestilor ca administratia Obama ar putea cere fonduri suplimentare pentru sprijinirea bancilor, scrie AFP.
Conform datelor de la deschidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,83%, la 7.331,42 puncte, iar Nasdaq a crescut cu 0,65%, la 1,434.67 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,08%, la 773,18, informeaza NewsIn.

Presedintele american Barack Obama ar putea cere inca 250 miliarde dolari pentru ajutorarea sistemului economic american, au declarat joi doi oficiali ai administratiei prezidentiale.

Congresul a aprobat anul trecut un plan de 700 miliarde dolari destinat salvarii sistemului bancar, care s-a confruntat cu datorii ipotecare neperformante ce au redus abilitatea bancilor de a oferi credite.

Oficialii guvernamentali au subliniat ca inca nu a fost luata o decizie cu privire la o cerere formala adresata Congresului sau referitor la suma ceruta de Obama.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri