Bursele americane au inchis sedinta in scadere, victime ale marcarii de profit, dupa ce optimismul adus de anuntul Federal Reserve privind interventia in piete a disparut, facand loc temerilor privind viitorul economiei.
Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones a scazut cu 1,15%, la 7.400,80 puncte, iar indicele Nasdaq a pierdut 0,52%, la 1.483,48 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 1,30%, la 784,04 puncte, potrivit NewIn.

Titlurile din sectorul financiar, care au afisat castiguri importante recent, au fost afectate de tendinta de scadere ce a dominat sedinta: actiunile Bank of America s-au depreciat cu 9,65%, cele ale Citigroup cu 15,58%, iar cele ale JPMorgan Chase cu 7,97%.

Comitetul de politica monetara al bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), a decis sa mentina dobanda cheie la nivelul cuprins intre 0% si 0,25% si a anuntat ca va cumpara active suplimentare de pana la 750 miliarde dolari, potrivit unui comunicat al Fed.

Banca centrala americana a precizat ca anticipeaza ca dobanda cheie va fi mentinuta la niveluri "exceptional de scazute" pentru o perioada indelungata.

Intr-o miscare surprinzatoare, Fed a precizat ca va cumpara titluri de stat americane pe termen lung de pana la 300 miliarde dolari in urmatoarele sase luni, pentru a contribui la ameliorarea conditiilor de pe pietele private de creditare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri