Foraj Sonde Craiova (FOSB), firma controlata de fratii Cristescu, a raportat o detinere de 5,26% din actiunile companiei omului de afaceri Gheorghe Calburean, Dafora Medias (DAFR), potrivit notificarii transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Dafora Medias, companie la care omul de afaceri Gheorghe Calburean este actionar principal, presedinte si director general activeaza in sectorul de foraj petrolier, asemeni firmei controlate de fratii Cristescu, anunta NewsIn.

Dafora Medias a obtinut anul trecut un profit net de 2,7 milioane lei (736.000 euro), de 5,3 ori mai mic decat in 2007, pe fondul comprimarii afacerilor cu 9,3%, la 267,5 milioane lei (72,7 milioane euro).

Dafora are un capital social de 97,36 milioane lei, divizat in 973,57 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, actionarul principal al societatii este Gheorghe Calburean, cu 48,58% din actiuni, in timp ce Foraj Sonde Craiova are o detinere de 5,26%, iar fondul de investitii Artio Global Management LLC (fosul Julius Baer) are o participatie mai mica de 5%.

Valoarea de piata a Dafora este de 29,69 milioane lei (6,9 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,0305 lei, inregistrata in sedinta a Bursei.

Foraj Sonde Craiova (FOSB) este controlata de Valentin Marius Cristescu, cu 69,22% din actiuni si Emil Cristescu, care are o participatie de 21,62%. Compania are o valoare de piata de 64,03 milioane lei (14,9 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,10 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri