SIF Banat-Crisana va derula o oferta de vanzare a 13,2% din capitalul Transilvania Constructii, in perioada 2-16 aprilie, intentionand sa obtina intre 18,7 milioane lei si 23,4 milioane lei, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul de oferta secundara.
SIF Banat-Crisana vrea sa vanda cele 93.719 actiuni Transilvania Constructii (COTR) la un pret initial de 250 lei/titlu, urmand ca pe parcursul derularii ofertei, acesta sa scada cu cate 5 lei, in fiecare zi lucratoare. Compania a specificat insa ca nu va cobora pretul sub 200 lei/unitate. Oferta va fi intermediata de casa de brokeraj IFB Finwest Arad, potrivit NewsIn.

De la inceputul acestui an, SIF Banat-Crisana a incercat sa-si lichideze fara succes detinerile la mai multe companii ale caror actiuni sunt listate pe piata Rasdaq.

SIF Banat-Crisana a incercat fara succes sa-si vanda participatia de 50,18% la Uniteh Timisoara (UNIT), pentru 11,93 milioane lei, in cadrul unei oferte derulate in perioada 22 ianuarie-27 februarie.

O alta oferta incheiata fara succes de SIF1 viza 34,15% din capitalul producatorului de nutreturi concentrate Combimar Baia Mare (COKH). Societatea de investitii vroia sa obtina minim 2,75 milioane lei pentru actiunile puse la vanzare in perioada 5-26 ianuarie.

La majoritatea ofertelor, pretul cerut de SIF Banat-Crisana era mult mai mare decat cel din piata.

Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat in 548,85 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 0,495 lei, stabilita in sedinta de miercuri a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de 271,68 milioane lei (63,4 milioane euro).

Actiunile Transilvania Constructii (COTR) au intrat din 11 iulie 2008 la cota Bursei, dupa transferul de pe piata Rasdaq. Transilvania Constructii Cluj are un capital social de 23,41 milioane lei, divizat in 709.520 actiuni, cu o valoare nominala de 33 lei.

Actionarii principali ai companiei sunt Gabriela Timofte, care controleaza 30,44% din capitalul social, Mircea Timofte, cu 30,07%, SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 19,04%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 3,17% din actiuni.

Transilvania Constructii are in prezent o capitalizare de 19,37 milioane lei, generata de pretul de numai 27,30 lei/actiune stabilit in sedinta bursiera de marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri