Bursa de Valori Bucuresti a hotarat in cadrul intalnirii trimestriala a Comitetului Indicilor BVB de ieri sa excluda actiunile Antibiotice Iasi (ATB) din componenta indicelui blue-chips-urilor, BET, fiind incluse titlurile Azomures (AZO).
De asemenea, in cazul indicelui celor mai lichide 25 de titluri, BET-XT, Oltchim (OLT) si Turbomecainica (TBM) au fost inlocuite cu actiunile Banca Comerciala Carpatica (BCC) si Teraplast (TRP).

In indicele compozit al bursei, BET-C, au fost incluse si noile companii de la cota BVB, Contor Group Arad (CGC), listata in luna decembrie 2008 prin oferta publica initiala, si Farmaceutica Remedia (RMAH), transferata anul acesta de pe piata Rasdaq.

“Comitetul Indicilor BVB a hotarat analizarea posibilitatii ca pe viitor sa se introduca un criteriu de guvernanta corporativa pentru selectia companiilor din indicii blue-chips ai bursei”, se mai arata in comunicatul institutiei.

Compozitia indicilor BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), si BET-NG, ce urmareste evolutia companiilor din sector energectic, va ramane neschimbata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri