Fondul Proprietatea (FP) va inregistra o diminuare semnificativa a veniturilor in acest an, mai ales pentru ca Petrom a anuntat ca nu va distribui dividende pentru 2008, intentie anuntata si de alte companii din portofoliul Fondului, a declarat presedintele FP, Daniela Lulache.
"In 2009, veniturile Fondului se vor diminua semnificativ, mai ales ca o serie de companii din portofoliu au anuntat ca nu vor distribui dividende, printre care si Petrom", a mai spus Lulache, informeaza NewsIn.

Ea a subliniat ca in 2009 se asteapta ca Fondul sa aiba cereri mai consistente decat in trecut pentru sustinerea financiara a companiilor din portofoliu. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Anul trecut, Fondul Proprietatea a obtinut un profit net de 467,7 milioane lei (127 milioane euro), in crestere cu 50% fata de 2007, la o cifra de afaceri de 524,1 milioane lei.

Fondul a iregistrat in 2008 venituri din dividende de 384,8 milioane lei, venituri din dobanzi de 84,5 milioane lei, venituri din diferente de curs de 43,4 milioane lei si venituri din provizionane de 11,5 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri