Primele trei luni ale anului nu au adus mari schimbari intre primele zece case de brokeraj in functie de rulajele de la Bursa de Valori Bucuresti, pe primul loc situandu-se tot KBC Securities, urmat de BT Securities, care a tranzactionat cea mai mare valoare in luna martie, potrivit statisticilor Bursei.
KBC Securities a efectuat, in primul trimestru al anului, tranzactii de 206,5 milioane de lei (48,7 milioane de euro), in crestere fata de luna anterioara pe fondul aprecierilor de 30% inregistrate de indicii si a majorarii semnificative a lichiditatii.

BT Securities, casa de brokeraj a Bancii Transilvania condusa de Rares Nilas, a reusit sa ocupe in martie prima pozitie in topul intermediarilor de la Bursa din Bucuresti, cu un rulaj de 103,4 milioane de lei. La nivelul primul trimestru, valoare totala a tranzactiilor este de 195,38 milioane lei (46,08 milioane euro).

"Prin facilitatile si comisionele oferite clientilor ne-am axat foarte mult pe partea de speculatie, care a prins foarte bine datorita volatilitatilor din ultima perioada", a declarat, pentru Wall-Street, Rares Nilas, directorul BT Securities (foto).

In ce priveste numarul de clienti, Nilas a declarat ca in martie a fost o crestere constanta, dar cele mai multe tranzactii au fost facute tot de clientii vechi, care au devenit mai activi pe partea speculativa.

Luna trecuta, BT Securities a intermediat oferta publica de vanzare de obligatiuni emise de Consiliul Judetean Alba dar si rascumpararea de actiuni Teraplast.

ING Bank si Raiffeisen Capital&Investment s-au clasat pe pozitia a treia si a patra cu rulaje de 171,4 milioane lei, respectiv 158 milioane lei.

Restul caselor de brokeraj dintre topul celor 10 intermediari in primele trei luni au inregistrat rulaje reduse sub 100 milioane de lei. Astfel, Unicredit CA IB Securities a intermediat in primul trimestru tranzactii totale de 99,61 milioane lei, urmat de EFG EuroBank Securities a rulat 88,25 milioane de lei.

IFB Finwest, din Arad, ocupa pozitia a sapte in primul trimestru, cu tranzactii de 74,25 milioane lei, iar pe urmatorul loc se afla Piraeus Securities cu rulaje de 67,14 milioane de lei.

Carpatica Invest, membra a Grupului Financiar Carpatica, s-a clasat pe penultima pozitie, cu tranzactii totale de 64,33 milioane lei.

SSIF Broker Cluj a reusit in primele trei luni ale anului sa efectueze rulaje circa 56 milioane de lei pe Bursa de la Bucuresti, ocupand pozitia a zecea, chiar si in conditiile in care activitatea sa a fost suspendata pentru doua saptamani la inceputul lunii februarie, iar doua dintre sucursalele sale, din Deva si Baia Mare, nu pot efectua tranzactii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri