SIF Moldova (SIF2) a decis sa suspende drepturile de vot pentru banca ING Luxembourg pentru titlurile ce depasesc pragul de 1% si mentine prezumtia de actiuni concertate a persoanelor care actioneaza impreuna cu Catalin Chelu si PSV Company, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
De asemenea, societatea de investitii financiare a decis sa suspende drepturi de vot ale persoanelor prezumate ca actioneaza in mod concertat in legatura cu SIF Moldova ce depasesc detinerile de 1%.

Catalin Chelu detine 7,7% din SIF2

Din grupului omului de afaceri Catalin Chelu cu detineri in cadrul SIF Moldova fac parte 35 de firme si persoane juridice. Participatia totala pe care Catalin Chelu o detine concertat este de 7,7%, dar in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 24 aprilie drepturile de vot au fost restrictionate la 1%.

ING Luxembourg are 7,456 milioane de actiuni ale societatii de investitii, ceea ce corespunde unei participatii de 1,437%.

Totodata, Asociatia Salariatilor Petrom si trei companii si persoane juridice detin concertat 3,02% din capitalul social al SIF Moldova in cadrul grupului PSV Company.

Miscarea vine pe fondul suspendari de catre SIF Banat-Crisana (SIF1) a drepturile de vot ale actionarilor care actioneaza in mod concertat cu Banca Transilvania si Catalin Chelu pana la 1%, pentru urmatoarea AGA din 24 aprilie, dupa ce a descoperit ca detineau impreuna 12,43%, respectiv 2,06% din capitalul societatii.

Compania a inregistrat un profit de 4,1 milioane lei (0,96 milioane euro) in primele trei luni ale anului, iar activele nete au scazt cu 14,07% la 823,1 milioane lei in aceeasi perioada.

SIF2 are o valoare de piata de 306,26 milioane lei (72,2 milioane euro), conform cotatiei de 0,59 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare de ieri.

Societatea are un capital social de 51,9 milioane lei impartit in 519,08 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri