NYSE Euronext a anuntat un profit net in primele trei luni cu 55% mai redus pe fondul reducerii volumelor tranzactionate in Europa si a competitiei in crestere, are a obligat compania sa reduca comisioanele la cel mai mic nivel din Statele Unite.
Profitul net al celui mai mare operator bursier din lume a scazut la 104 milioane dolari, fata de 230 milioane dolari cat inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Bloomberg. Totodata, compania a afirmat ca si-a majorat tinta de reducere a cheltuielilor la 100 milioane dolari pentru acest an.

CEO-ul companiei, Duncan Niederauers a explicat cadoreste sa reexamineze sistemul de tranzactionare pentru ca acesta sa functioneze mai rapid pe fondul erodarii castigurilor venite din comisioane.

“NYSE trebuie sa reduca din costuri pentru a-si mentine actionarii fericiti. Business-ul operatorului este unul foarte matur si se afla sub presiunea preturilor, iar desi fundamentele companiei sunt bune, puterea competitorilor are o influenta puternica asupra rezultatelor financiare”, a declarat Bruce Weber, profesor in cadrul London Business School.

Veniturile nete au scazut cu 21% in primul trimestru, la 604 milioane de dolari, din cauza reducerii comisioanelor in Statele Unite si Europa si a volumelor tot mai mici de pe pietele de derivate din Europa. Deprecierile din cauza cursului valutar au reprezentat 64 milioane dolari din venituri, potrivit datelor companiei.

“Perspectivele serviciilor financiare au trecut prin transformari semnificative. In ciuda conditiilor de piata nefavorabile, incercam sa ne concentram asupra indeplinirii strategiei de a diversifica si largi fluxurile de venituri, iar in acelasi timp de a reduce costurile”, a subliniat CEO-ul NYSE.

Volumele de tranzactionare ale celor patru burse europene ale companiei s-au micsorat cu 4,3% fata de anul precedent. In Statele Unite, volumele au urcat cu 25% fata de anul trecut, desi cota de piata a NYSE de pe piata americana s-a redus in martie la 32,3% de la 33%, cat avea in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri