Activele fondurilor deschise de investitii au ajuns, in luna aprilie, la 1,32 miliarde lei (318 milioane euro), in crestere cu 23% fata de luna anterioara, pe fondul cresterilor subscrierilor in cadrul organismelor de investitii monetare, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF).
Fondurile monetare au inregistrat cea mai mare crestere din sectorul de profil, de 40% si au atras subscrieri nete de 182,8 milioane lei. Activele acestor au ajuns la 665 milioane lei (160 milioane euro).

In urma cresterilor de pe piata de capital romaneasca, activele fondurile de investitii in actiuni s-au majorat cu 35,7% fata de luna martie. Astfel in aprilie, aceste fonduri au atras subscrieri de 3,8 milioane lei, iar activele au crescut la 102 milioane lei (24,6 milioane euro).

Fonduri de obligatiuni si-au continuat scaderea inceputa in luna februarie si au inregistrat rascumparari nete de 7 milioane lei. De la inceputul anului, activele fondurilor de obligatiuni au ajuns la 242 milioane lei (58,4 milioane euro).

Activele fondurile cu plasamente diversificate s-au majorat cu 11,4% fata de luna anterioara, ajungand la 238 milioane lei (57,5 milioane euro). In luna aprilie, aceste organisme de plasament au atras 10,3 milioane lei.

Pe de alta parte, activele fondurile inchise de investitii au crescut cu 10,5% la 100 milioane lei (24,1 milioane euro). In aprilie, investitori au scos 0,7 milioane lei din fondurile inchise.

BCR Asset Management are 41% din piata fondurilor mutuale

In clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investitii, BCR Asset Management s-a mentinut detasat in pe primul loc si in aprilie, cu active in administrare de 541,4 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 188,3 milioane lei si 14,3% din piata.

BRD Asset Management a coborat pe a treia pozitie in aprilie, cu active totale gestionate de 176,1 milioane lei si o cota de piata de 13,3%, iar activele administrate de BT Asset Management au ajuns la 76,5 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 5,8%.

Administratorul de fonduri al EFG Mutual Funds Romania s-a clasat pe locul cinci, cu active de 69,4 milioane lei si o cota de piata de 5,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri