Bursele americane au incheiat sedinta de joi pe rosu, in contextul in care datele privind piata muncii au aratat ca economia SUA nu s-a stabilizat inca.


Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 1,54%, la 8.292,13 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 1,89%, la 1.695,25 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 1,68%, la 888,33 puncte, scrie NewsIn.

Numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri pentru ajutor de somaj a scazut cu 12.000 saptamana trecuta, conform datelor publicate joi de Departamentul Muncii, in timp ce numarul cererilor continue a urcat la un nivel record.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat la un nivel ajustat sezonier de 631.000 in saptamana incheiata in 16 mai. Cu o saptamana inainte, noile cereri au ajuns la un nivel revizuit de 643.000.

Numarul persoanelor care au continuat sa ceara ajutor de somaj a urcat cu 75.000, la 6,662 milioane, in saptamana incheiata in 9 mai. Cea mai severa recesiune de la Marea Depresiune a avut deja ca rezultat 5 milioane de someri, de la sfarsitul lui 2007. In ciuda unor indici de stabilizare, piata muncii continua sa se confrunte cu grave probleme.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri