Producatorul de utilaj energetic si petrolier Vulcan Bucuresti (VULC), controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender (foto), intentioneaza sa obtina finantari de 50 milioane lei (11,9 milioane euro) si acorduri pentru garantii sau alte produse bancare.
Propunerea conducerii va fi discutata de actionari in sedinta din 30 iunie, scrie NewsIn.

Vulcan Bucuresti (VULC) a obtinut in primele trei luni din 2009 un profit net de 1,4 milioane lei, in crestere cu 24% fata de castigurile din perioada echivalenta a anului trecut, cand raportase un profit net de 1,13 milioane lei.

Totusi, compania se asteapta ca efectele crizei financiare sa se reflecte asupra profitului incepand cu al doilea trimestru al acestui an.

De asemenea, afacerile Vulcan au avansat puternic in intervalul ianuarie - martie 2009, cu 49%, pana la 30,2 milioane lei (7,1 milioane euro), datorita optimizarii fluxului de productie.

Pentru intregul an 2009, compania se asteapta la o cifra de afaceri de 120 milioane lei, in crestere cu o treime fata de nivelul din 2008, de 91,35 milioane lei.

Compania vrea sa investeasca 25,2 milioane lei in acest an si 41,4 milioane lei in 2010, cea mai mare parte a investitiilor urmand sa fie directionata catre echipamente.

Vulcan Bucuresti are un capital social de 70 milioane lei, impartit in 28 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este controlata in proportie de 73,24% de Grupul Energetic Tender.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul VULC. Valoarea de piata a companei este de 28 milioane lei (6,6 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1 leu, inregistrata in sedinta bursiera din 5 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri