Actionarii Volksbank Romania au aprobat prelungirea termenului unei emisiuni de obligatiuni in lei pentru o suma de cel mult 170 milioane lei pentru perioada iunie 2009 - iunie 2010, cu scadente intre 3 si 5 ani, conform unei hotarari a bancii.
Astfel, emisiunea de obligatiuni, aprobata initial in adunarea generala a actionarilor (AGA) din mai 2008, a fost reconfirmata de actionarii bancii, care au prelungit totodata termenul emisiunii pentru intervalul iunie 2009 - iunie 2010.

Emisiunea de obligatiuni are ca scop asigurarea lichiditatii in lei, iar valoarea maxima totala a tuturor transelor emisiunii de obligatiuni ce se vor realiza in perioada mentionata este de 170 milioane lei.

In acelasi timp, Volksbank Romania va face emisiunea de obligatiuni, nelistata si nesecurizata, in cel mult cinci transe, iar valoarea maxima a unei transe va fi de 20 milioane lei.

Valorea nominala a unei obligatiuni va fi de 100 lei, in timp ce cuponul va fi fix sau variabil, platibil anual sau semianual, se mai arata in hotararea AGA.

La sfarsitul lunii mai, presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner, declara, potrivit NewsIn, ca banca nu are nevoie de capital suplimentar in conditiile in care, la finalul lunii martie 2009, rata solvabilitatii bancii era de 18,27%.

"Noi am pastrat intotdeauna o solvabilitate ridicata, deoarece actionarul nostru majoritar considera afacerea din Romania o investitie strategica. In plus, am pastrat si profitul obtinut anul trecut. Pe scenariul cel mai pesimist aplicat de testele de stres, rata solvabilitatii noastre ramane peste 15%", a spus Schreiner.

Presedintele Volksbank a mai precizat ca, in prezent, capitalurile bancii, incluzand rezervele, capitalul social si profitul pastrat se plaseaza la aproximativ 300 milioane euro.

El a completat ca, in luna septembrie a anului trecut, banca a primit o noua linie de finantare, de 140 milioane euro, Volksbank fiind, in prezent, supralichida, mai ales in conditiile in care cererea pentru creditul ipotecar, principalul produs al bancii, este foarte redusa pe piata.

Volskbank ocupa in prezent locul trei in sistemul bancar romanesc in functie de active, care au ajuns la 5,4 miliarde euro, banca avand o cota de piata de 6,7%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri