Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a castigat 2,15% la inchiderea sedintei, pe fondul deprecierii yenului si a propunerilor de bun augur facute de Federal Reserve, sistemul american de banci centrale privind temperarea contractiei economice, scrie AFP.
La inchidere, indicele Nikkei 225 al principalelor titluri listate la bursa a urcat cu 2,15%, la 9.796,08 puncte, potrivit NewsIn.

La randul sau, indicele Topix a crescut cu 1,92%, la 919,77 puncte.

Investitorii din Tokyo au cumparat mai ales titluri ale exportatorilor niponi, dupa ce dolarul a depasit nivelul de 95 de yeni/dolar, dand sperante ca profiturile companiilor japoneze vor fi mai mari decat se asteapta.

Comisia de politica monetara a bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), a decis miercuri sa mentina dobanda cheie la nivelul cuprins intre 0% si 0,25%, confirmand sprijinul acordat economiei, prin mobilizarea a sute de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri